Yılbaşı sofralarında dekor
Evinizde ailenizle
Sofranızda modern bir hava yaratmak istiyorsanız,
Masanıza şamdanlarla hareket kazandırabilirsiniz. Masanın iki ucuna
Çiçekler de
Yılbaşı dekoru önerileri
• Evinizin içi kadar dıştan görünümü de önemlidir.
• Kapı pervazlarını boydan boya kablolu
•
• Evinizin dış kapı kulplarını
• Perdeleri
•
Yılbaşı ağacı nasıl süslenir?
Aksesuarlar,
•
• Ağacın
• Top aksesuarların hepsini ağacın dallarının dışa bakan ucuna yerleştirmemek gerekir.
• Top ve parlak aksesuarlar dışında, kuş yuvaları, boyalı yapma meyveler,
• Tüm işlemler bittikten sonra, ağacınızın etrafını
Evde Hindi Nasıl Pişirilir?
Yılbaşı hindisi hazırlamak için:
Marinat malzemesi:
Soya sosu 50 ml
Bal 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 50 ml
Hindi malzemesi:
Hindi bütün (orta boy) 1 adet
Kereviz 600 gr
Elma 400 gr
Soğan 100 gr
Karabiber 1 tutam
Tuz 1 tutam
Bayat ekmek içi 1 ekmek
Kestaneli pilav malzemesi:
Pilavlık pirinç 1 kg
Kestane 1 kg
Tarçın 1 tutam
Tuz 1 tutam
Tereyağı 200 gr
Bir tane portakalı kabuğuyla beraber rendeleyin. Biberiyeyi katıp, harmanlayın. Bir çorba kaşığı kişniş tohumu, kimyon tohumu, pul kırmızıbiber, tarçın, bal, tuz ve karabiberi havanda iyice ezin. Biberiyeli portakal, tereyağının yarısı ve ezilmiş baharat karışımını krema kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın.
Hindiyi, göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına, özellikle göğüs ve but kısımlarına tereyağlı karışımı iyice sürün.
Maydanoz yaprakları ve çeyrek soğanı hindinin göğüs boşluğuna yerleştirin.
Kalan kişniş tohumunu hafifçe dövün. Kalan tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve kerevizleri katıp, karıştırarak orta ateşte beş dakika. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek elmayı ekleyin ve beş dakika daha pişirin. Dövdüğünüz kişniş tohumunu ilave edip, bir - iki dakika daha karıştırarak pişirin. Kalan tüm malzemeleri katın ve iyice harmanlayın.
Elmalı karışımın yarısını hindinin göğüs boşluğuna çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Hindinin bacaklarını yukarıda çarpraz olacak şekilde sıkıca bağlayın.
Hindiyle birlikte verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi hindinin göğüs etine yerleştirin.
Pişirme torbasına çok az un koyup, torbanın her tarafını unlayın ve fazla unları silkeleyin. Hindiyi pişirme torbasına yerleştirin. Torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayıp, üzerine toplu iğne ile birkaç delik açın.
Önceden ısıtılmış 190 °C fırında iyicene yumuşayana kadar pişirdikten sonra pişirme termometresinin hareketini takip edin. Hindiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika. dinlendirin.
Hindinin servis edilmesinden 10 dakika önce kalan elmalı karışımı, bir çorba kaşığı ısıtılmış tereyağında ve orta ateşte karıştırarak, elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık beş dakika pişirin. Hindi ile beraber servis yapın.
Not: Poşete sığmayacak kadar büyük bir hindi, poşetsiz de pişirilebilir.
Post a Comment